dinsdag 12 juni 2012

Nog een paar weken........

Nog een paar weken en de Amerika-reis gaat voor ons beginnen. We zijn voornemens om dagelijks verslag te doen van onze belevenissen en foto's en filmpjes te plaatsen.
We kijken hier enorm naar uit.......
Amerika......Here We Come.......

maandag 11 juni 2012

Hawaii - Van Dag Tot Dag

Wij hebben niet veel voorbereid voor Hawaii. Gewoon lekker genieten van de zon, zee en strand.
Natuurlijk staan er wel een aantal zeer interessante dingen op het programma. Elvis en Hawaii zijn namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden.


Als wij vanuit LA op 17 augustus om 19.40 uur plaatselijke tijd op Honolulu airport aankomen, zullen wij inchecken in het Hilton Hawaiian Village op Waikiki Beach. Een hele week....... Hoe moeten wij ons door deze lijdensweg heen slaan..........


18 Augustus:
Natuurlijk een City-Tour maken, waarbij het bezoek aan het Hawaiian International Center, waar Elvis het wereldberoemde concert gaf op 14 januari 1973.
Naast het feit dat Elvis wereldwijd nog steeds de artiest is met de meest verkochte platen, heeft hij nog een ander record.


En verder die dag......ontspannen en genieten van de zon, de zee en het strand......

19 Augustus: Zon, zee, strand.....

20 Augustus: Wij willen nog een bezoek brengen aan Pearl Harbor en het Pearl Harbor Center.

21 Augustus: Wij gaan de gehele dag en avond het Polynesian Center bezoeken. Een bijzondere uitstap naar het hart van HJawaii. De plek waar Elvis de film "Paradise Hawaiian Style" op. Een kennismaking met de Hawaiiaanse cultuur, met zang, dans en Hawaiiaanse gebruiken. En lekker eten natuurlijk.

22 Augustus: Zon, zee, strand

23 Augustus: Zon, zee, strand

24 Augustus: Nog de gehele dag in Hawaii en om 20.49 vertrek naar Nederland, waar wij pas de 26e aan zullen komen (Vanwege het tijdsverschil)
Van Honolulu naar Los Angeles. En van Los Angeles naar Amsterdam.

Van Dag Tot Dag - Memphis

Dag 8:
In Memphis ontmoeten we onze vrienden Henk en Hilda, die deze dag vanuit Amsterdam in Memphis zijn gearriveerd.   Natuurlijk gaan we na de check-in in het hotel (Double-Tree) gelijk maar de eerste avond Beal Street verkennen. 


Dag 9:
Ja..... ook in Memphis moet er natuurlijk een city tour zijn. Vandaag met de bus door Memphis. 
Eindelijk zal ik de Sun-studio (Klik voor de link) van Sam Philips binnen wandelen. ..... The Place To Be..... voor iedere Rock and Blues fan. De plek waar voor Elvis in 1954 alles begon. " That's All Right........"
Verder een bezoek aan de lagere school van Elvis "The Humes High School")
En 's avonds zoeken we natuurlijk weer de barretjes en de winkeltjes in Beal Street op.


Dag 10:
Deze dag gaan we met de bus naar Tupelo. (klik) Het plaatsje, waar het geboortehuis van Elvis staat.
Elvis, Vernon en Gladys (1937)

Voor nadere info over .....The Early Elvis...... (klik) 
De nieuwe Elvis-Birthplace website (Klik)

Dag 11:
Dit wordt de dag dat wij Graceland en het graf van Elvis zullen gaan bezoeken. Wij hebben een VIP-arrangement voor Graceland geregeld. (klik) Dit betekent dat wij de gehele dag in Graceland kunnen verblijven en toegang hebben tot meerdere plekken op het terrein.
Onder andere heeft Lisa Marie (dochter van Elvis) daar een tentoonstelling "Through His Daughter's Eyes". Alleen toegankelijk met een VIP ticket. (klik)

Veel indrukken die dag. Voor het eerst Graceland bezoeken. Eindelijk bij het graf van Elvis staan........


Maar 's avonds wordt ook geweldig. Ik ben absoluut geen voorstander van Elvis-imitatoren. Sterker nog.... mijn maag draait ervan om. Maar Bouke moet je gezien hebben. Een jonge gast..... en Nederlander ook nog. Die op zijn manier Elvis nummers vertolkt. 


Bouke zal op 13 augustus in Memphis in bluescafe Alfred's in Beal Street een concert geven, uitsluitend voor genodigden. Het is een klein cafe en er kunnen misschien net 100 mensen in. En wij zijn daarbij................
Bouke vertolkt ' Hurt'


Ter vergelijk....... Hoewel zwaar ziek, verslaafd aan medicijnen, 'overweighted' en in slechte conditie, liet z'n stem hem niet in de steek. 
Elvis zingt hier 'Hurt' 1 maand voor zijn dood in 1977Dag 12:
Deze dag zullen wij Nashville gaan bezoeken.
Natuurlijk zit hier een bezoek aan de legendarische Studio-B aan vast. De studio waar Elvis vele nummers opnam.


Dag 13:
Deze dag hebben wij nog niet ingevuld. 
De avond zal in het teken staan van The Candle Light op Graceland. Samen met honderdduizenden fans van over de gehele wereld zullen wij aanwezig zijn bij Graceland om de 35ste sterfdag van Elvis te gedenken. Ikzelf hou niet zo van deze poespas, maar vrienden die zijn geweest beweren dat je het een keer meegemaakt MOET hebben.
Dus gaan we hebt maar beleven. 


Dag 14:
16 Augustus. De 35e sterfdag van Elvis.

Deze dag is nog niet ingevuld tot 16.00 uur. Ik wil nog erg graag met een radarboot de Mississippi op. wellicht gaan wij dit op deze dag doen. 
En dan, om 16.00 uur ......... dan wordt er in een tent op het terrein van Graceland door Elvis-Enterprises een concert georganiseerd. Dit concert is alleen voor genodigden vanuit wereldwijde erkende fanclubs. En wij zijn daarbij.......... Wat er gaat gebeuren......... niemand die het weet. Dit concert duurt tot 19.00 uur. 


Net op tijd om de volgende klapper van de dag mee te maken
's Avonds, 16 augustus, op de 35e sterfdag van Elvis gaan we een geweldig concert meemaken in het Fed-Ex stadion in Memphis. (Link). Producer Stig Lidgren vertelt wat er te verwachten valt. Het concert wordt echt GEWELDIG. Priscilla en Lisa Marie zullen aanwezig zijn. 
........En wij hebben kaarten.........fantastisch !!


Dag 15: Vertrek naar Hawaii.
Na alle opgedane indrukken zullen wij nog een week van de zon gaan genieten op Hawaii. (Je kunt het slechter treffen.......)
We nemen het vliegtuig terug naar Los Angeles, waarna wij van LAX een vlucht hebben naar Honolulu. Daar hopen wij om 19.40 uur plaatselijke tijd aan te komen.

zaterdag 9 juni 2012

Dagschema vakantie 'The Big One' - Van Dag Tot Dag

Dag 1:
Vertrek vanaf Schiphol naar Los Angeles.
Aankomst in Los Angeles en check in in het hotel.
In de avond gaan we Los Angeles in.


Dag 2:
City Tour Hollywood en Beverly Hills.
Walk Of Fame
's Avonds hebben wij een etentje met Jerry Schilling. Voor wie Jerry Schilling niet kent........ Jerry was de vriend en bodyguard van Elvis. Hij nodigt groepsleden van 'Elvis-Matters'  (onze fanclub) uit om met hem te dineren. Hij heet ons welkom in zijn huis in Los Angeles. Het huis wat Elvis voor hem kocht en waar Jerry nu nog steeds woont.
Jerry en Elvis 1973
Elvis, Jerry Schilling, Sonny West en President Nixon in The Oval Office White House, 1970


Jerry 1972
Nog wat verder informatie over Jerry.....  Hij was de vaste stand-in voor Elvis tijdens de filmopnames van de jaren '60-films en hij woonde ook jaren op Graceland. Jerry was ook een van de dragers van de kist bij Elvis zijn begrafenis en zijn naam staat in gouden letters op de eeuwige vlam aan het graf van Elvis.


Elvis en Jerry 1973
Jerry nu


Dag 3: 
We gaan naar Santa Monica Beach. Strand van L.A, Hollywood en de filmsterren. Wandelen tot aan Venice Beach waar de tijd is blijven stil staan in de 'Flower-Power van de '60s. Terrasjes, shoppen. 
Op dit strand eindigt route-66.
We kijken hier erg naar uit........


Dag 4:
We twijfelen nog of we ook een dagje naar Disneyland Los Angeles California zullen gaan. Wij bezoeken in Europa ook Disneyland niet, waarom in Hollywood wel..... Misschien gaan we wel naar de MGM studio's. Even afwachten dus. Deze dag ligt nog open..........


Dag 5:
Op weg naar Las Vegas. Dit doen we per touringbus. Over route-66, door het prachtige en grillige landschap van Westelijk Amerika. De canyon's....... beslist geen straf om in de bus te zitten. met voldoende gelegenheid om onderweg de benen te strekken en de omgeving in ons op te nemen. Ik zal er beslist menig foto van plaatsen.
In de middag aankomst in Vegas. 
Inchecken in het hotel. Planet Hollywood
En natuurlijk 's avonds de Las Vegas Strip bewandelen en de hotels bewonderen.


Dag 6:
City Tour Las Vegas en verder de gehele dag in Las vegas vertoeven. De Hotels, Cassino's.... de Las vegas gekte meemaken... En natuurlijk diverse Elvis-locaties bezoeken.


's Avonds hebben we een diner met Loanna Parker. De weduwe van 'Colonel' Tom Parker, de voormalige manager van Elvis.
Tom Parker is geboren in Breda en Loanna Parker heeft een speciale band met de Nederlandse Elvis fanclub. Natuurlijk heeft ook Loanna Elvis vele malen ontmoet, in Las Vegas waar zij nog steeds woont. Het diner vindt plaats in het Las Vegas Hardrock Cafe, tussen diverse spullen van Elvis. Ik ben benieuwd.......
Daarna de klapper van de dag.........
".....Viva Elvis............" De spectaculaire Las vegas Show van Cirque Du Soleil in het teken van Elvis. Na twee jaren van achtereenvolgende avondvullende optredens, gaat deze show per 16 augustus stoppen. De allerlaatste kans om deze spectaculaire show mee te maken wordt dus bewaarheid. We hebben al kaarten gereserveerd.......


Op 8 augustus zitten wij in DIT theater.

Op de plattegrond vak 202. Wanneer je op het vak klikt, zie je het zicht in de zaal.


Dag 7:
We zijn voornemens om deze dag naar The Grand Canyon te gaan. We zijn er nog niet uit hoe wij zullen gaan. We hebben gezorgd dat we met de bus kunnen gaan, maar het fascineert mij wel om over de Grand Canyon te vliegen in een vliegtuigje of in een helikopter. Lijkt me geweldig om te doen en als je er toch bent........ dan maar All The Way.....


Dag 8:
Vertrek naar Memphis.
Rechtstreekse vlucht van Las Vegas (7.25H) naar Memphis (12.42H)


' The Sound Of Your Cry'

The Sound Of Your Cry. Wellicht een van de beste nummers van Elvis. In 1970-1971 uitgebracht als de "B" kant van de single "It's Only Love". Dit is take 3 van 'The Sound Of You Cry'. Een geweldige versie. (Met songtekst)
The Big One - Week 3: Hawaii

In week 3 bezoeken Cora en ik Hawaii.


Het allerbekendste concert van Elvis is ongetwijfeld ' Aloha From Hawaii' uit 1973.
Meer dan 1 miljard mensen zagen deze indrukwekkende show die vanuit het Honolulu Centre de wereld in gestuurd werden. Nog steeds staat deze uitzending nummer 1 als meeste tv-kijkers wereldwijd. En dat voor bijna 40 jaar geleden.
Het originele gebouw wat nog steeds bestaat gaan we uiteraard bezoeken, samen met het standbeeld wat aan deze muzikale mijlpaal herinnert.


Hawaii was Elvis' favoriete vakantiebestemming. Verder gaf hij op Hawaii verschillende benefietoptredens zoals de USS Arizona Memorial in april 1961, het allerlaatste concert voor zijn Hollywoodperiode.


Elvis nam in Hawaii 3 films op. Blue Hawaii, Girls! Girls! Girls! en Paradise Hawaiian Style.


Hawaii heeft de mooiste stranden ter wereld, een constante temperatuur van 28-30 graden met een heerlijke zachte zeebries, klaterhelder oceaanwater met mooie exotische vissen. We kunnen niet wachten....
Cora en ik logeren in het Hilton Hotel op 50 meter van het hagelwitte Waikiki beach. Hetzelfde hotel waar Elvis ook verbleef tijdens zijn vakanties en de opnames voor 'Aloha'.

'Long Black Limousine'

Take 6 is beslist de beste versie van Long Black Limousine. In deze versie absoluut het beste 1969 nummer van Elvis. ('Suspicious Minds'  en 'In The Ghetto' ten spijt)The Big One - Week 2

The Memphis week  - 35 jaar later


In de 2e week gaan we richting Memphis (Tennessee).
Graceland, de ziel van Elvis. De plek waar Elvis leefde en werkte vanaf 1957. 
Momenteel is Graceland de drukst bezochte prive-woning in de VS.
Natuurlijk gaan we Graceland bezichtigen en het graf van Elvis.

Het hart van Memphis is Beale Street. Het was in Beale Street dat Elvis de muziek ontdekte. Hier kocht hij zijn outfits en hier leerde hij de blues kennen. 
Beale Street schijnt de aangenaamste uitgaansbuurt te zijn van de VS. Van piano bars tot het Elvis-HardRock cafe, van Blues tot Country en Rock "n" Roll.

In de Elvis week in Memphis zullen wij twee concerten gaan bijwonen, waarvan 1 op de gronden van Graceland.


Verder gaan we naar alle Elvis Hot-Spots in Memphis. We gaan naar  de Sun Studio's, Stax, Forrest Hill en het Loraine Hotel. 
De Candle Light op de sterfdag van Elvis met 100,000 fans rondom Graceland from all over the world.
We zullen ook het geboortehuis van Elvis gaan bezoeken in Tupelo. 
Verder het grootse shopping centre van de staat Mississippi (groot-groter-grootst), de Circle G Ranch en Elvis zijn voormalige woningen in ondermeer Lauderdale en Auduban.

The BIG One - Amerika 2012

The Big One - 35 jaar later - De eerste week


Binnenkort is het dan echt zover. Al vanaf eind jaren '70 ben ik Elvis-fan in hart en nieren en nog nooit ben ik richting Memphis geweest. Nu gaat het dan echt gebeuren. 35 Jaar na z'n dood gaan we 'naar Elvis'.


De eerste week:
Te beginnen in Las Vegas en Hollywood. 
Onder andere zullen wij Cirque du Soleil bezoeken. Zonder twijfel de allermooiste Elvis-show. Muziek, dans acrobatiek, een adembenemend lichtspektakel en heldere klank. Elvis op zijn best en Las Vegas op z'n grootst


Los Angeles - Hollywood


Hollywood, Palm Springs, Beverly Hills: Het centrum van de filmindustrie. Elvis nam hier talloze films en hits op, bezat er verschillende woningen en herontdekte zichzelf in de Burbank Studios tijdens de opnames van de legendarische '68 Comeback Special. 
De Glitter& Glamour en de indrukwekkende Hollywood Walk of Fame (met de ster van Elvis als allereerste!)


Viva Las Vegas


Elvis trad maar liefst 837 keer op in Las vegas, waar zijn komst alleen al genoeg was om de hele stad in beweging te krijgen. Nog steeds schijnt alles in Las Vegas E-L-V-I-S uit te ademen. van standbeelden tot Live Shows, van eeuwig aanwezige imitatoren tot musea, van het Hilton Hotel waar hij jaar na jaar records verbrak tot het vroegere Aladin Hotel waar hij in 1967 trouwde met Priscilla.


Maar, niet alleen Elvis......... en de oogverblindende casino's, ook o.a. de Grand Canyon, Death Valley en de Hooverdam zullen wij zeker gaan bezoeken.